Welke crypto is interessant?

Welke crypto is interessant?

7 november 2022 0 Door Patrick

Shiba Inu

Cryptocurrency is een ander woord voor de valuta waar je mee betaald of handelt op het platform naar keuze. Een voorbeeld van zo'n platform is Bitvavo. Tegenwoordig heb je duizenden cryptocurrencies waar je mee kunt handelen, de een schiet alle kanten op en de ander heeft al maanden geen beweging in zijn golven. Bitcoin is nog altijd de allergrootste op basis van marktaandeel en aantal gebruikers, maar voor veel mensen is het tegenwoordig ook interessant om op kleinere currencies te handelen omdat je daar met minder hoge valuta sneller verschil zult zien.

Een populaire crypto van de laatste tijd is de Shiba inu crypto. Deze is gemaakt door “Ryoshi” in 2020, maar tegenwoordig zijn er vele bedrijven en personen aangesloten en wordt het niet meer geleid door een persoon of bedrijf. Dit is een crypto die je zeker in de gaten moet houden. Het heeft veel overeenkomsten met de Dogecoin, welke erg populair is onder crypto liefhebbers. Shiba Inu wordt de laatste tijd ook wel de “Dogecoin killer” genoemd. Het is ontwikkeld op het Ethereum netwerk, wat betekent dat de SHIB coin een ERC-20 token is.

Ripple

Een andere crypto waar men erg enthousiast over is, is Ripple, ofwel XRP. Deze in 2012 ontworpen munt heeft vorige week nog een grote sprong van 11% gemaakt. Dit is een aanzienelijk grote sprong als je kijkt naar andere currencies. Ook deze crypto moet je niet uit het oog verliezen, kenners houden deze al langere tijd in de gaten. Dit betekend niet dat zo'n sprong volgende week weer gaat gebeuren, als het zo zou werken dan was iedereen ondertussen miljardair. Ripple is een veelbelovende munt, maar houd er altijd rekening mee dat de crypto markt erg beweeglijk en golvend is. Investeer daarom nooit meer in een crypto dan je bereid bent te verliezen. 

Handelen is crypto is investeren zonder uitzicht op de uitkomst. Je weet nooit wat de toekomst brengt, en of je een goede keuze maakt. Dit maakt het ook heel erg leuk en spannend. We raden je aan om altijd je eigen onderzoek te doen voordat je veel geld in een crypto investeert. Beter goed doordacht, dan een impulsieve keuze te maken waar je later spijt van krijgt. Je kan ook in een klap al je geld verliezen. Dus lees je in, praat met crypto kenners en maak altijd een weloverwogen keuze in de crypto. Zo blijft crypto leuk om mee te handelen en kom je niet voor verassingen te staan.