Welke mooie routes voor hardlopen zijn er rondom hilversum?

Welke mooie routes voor hardlopen zijn er rondom hilversum?

11 februari 2023 Uit Door Patrick

Hilversum is een prachtige stad om te hardlopen. Er zijn veel verschillende routes om uit te kiezen, afhankelijk van je niveau, voorkeur en tijd. Of je nu een beginner bent of ervaren jogger, hieronder vind je de beste routes rondom Hilversum.

De Loosdrechtse Plassen Route

De Loosdrechtse Plassen Route is een van de meest populaire routes in Hilversum voor hardlopers. De route begint bij het mooie Loosdrechtse Plassengebied en voert langs rustige wegen en bosrijke gebieden. De route is ongeveer 8 km lang en is ideaal voor zowel beginnende als ervaren joggers. Onderweg kom je langs prachtige natuurlandschappen, waar je kunt genieten van het uitzicht op het meer en het bos.

De Bussummerheide Route

De Bussummerheide Route is ook een populaire route in Hilversum voor hardlopers. De route begint bij Bussum-Zuid en voert langs rustige wegen naar het bosrijke gebied van de Bussummerheide. Deze route is ongeveer 10 km lang en heeft een aantal mooie uitzichtspunten onderweg. Je kunt genieten van het uitzicht op het meer, het bos en de rustige landweg.

De Diemerbos Route

De Diemerbos Route is een andere populaire route rondom Hilversum voor hardlopers. De route begint bij Diemen-Noord en voert langs rustige wegen naar het prachtige Diemerbos. Dit bos is ongeveer 5 km lang en vol met mooie bezienswaardigheden zoals meren, bossen en oude boerderijen. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de mooie natuurlandschappen in dit gebied.

Het Grebbeliniepad

Tot slot is er nog het Grebbeliniepad, dat ook bekend staat als de meest uitdagende hardlooproute in Hilversum. Het pad begint bij Lage Vuursche en loopt langs verschillende historische locaties zoals bunkers, forten, schansen en andere militaire objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Onderweg kun je genieten van alle prachtige natuurlandschappen die je tegenkomt op dit 11 kilometer lange pad.

Welke routes voor hardlopen zijn er in hilversum?

De Hilversumse Heide Route

De Hilversumse Heide Route is een van de meest populaire hardlooproutes in Hilversum en een uitdaging voor zowel beginners als ervaren joggers. De route begint bij de heide aan de rand van Hilversum en voert langs rustige wegen door het bosrijke gebied. De route is ongeveer 8 km lang en biedt vele spectaculaire uitzichten op het meer, het bos, de landwegen en de omringende natuur. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten en ontdek je tal van fauna en flora.

De Loosdrechtse Plassen Route

De Loosdrechtse Plassen Route is een andere populaire route rondom Hilversum voor hardlopers. De route begint bij het mooie Loosdrechtse Plassengebied en voert langs rustige wegen en bosrijke gebieden. De route is ongeveer 8 km lang en heeft verschillende mooie uitzichtpunten onderweg, waar je kunt genieten van het meer, het bos, de landweg en de rustige omgeving.

Het Grebbeliniepad

Het Grebbeliniepad is een van de meest uitdagende hardlooproutes in Hilversum, die langs verschillende historische locaties zoals bunkers, forten, schansen en andere militaire objecten uit de Tweede Wereldoorlog voert. Dit 11 kilometer lange pad biedt prachtige vergezichten op alle natuurlandschappen die je tegenkomt tijdens je run. Ook kun je onderweg genieten van vele bezienswaardigheden zoals oude boerderijen, bossen, meren en verschillende soorten wilde dieren.

Waar kan ik het beste hardlopen in hilversum?

De Loosdrechtse Plassen Route

De Loosdrechtse Plassen Route is een populaire hardlooproute in Hilversum voor hardlopers van alle niveaus. De route is ongeveer 8 km lang en begint bij het prachtige Loosdrechtse Plassengebied. Onderweg kom je langs rustige wegen en bosrijke gebieden met mooie uitzichten op het meer en het bos. Ideaal voor zowel beginnende als ervaren joggers, deze route biedt een uitstekende mogelijkheid om te genieten van de schoonheid van Hilversum.

De Bussummerheide Route

De Bussummerheide Route is een andere populaire route in Hilversum voor hardlopers. De route begint bij Bussum-Zuid en voert langs rustige wegen naar het bosrijke gebied van de Bussummerheide. Deze 10 km lange route heeft ook prachtige natuurlandschappen met uitzicht op het meer, het bos en de landweg. Voor wie op zoek is naar een uitdaging, is dit een ideale route om te hardlopen.

De Diemerbos Route

De Diemerbos Route is een andere populaire optie voor hardlopers die in Hilversum wonen of bezoeken. De 5 kilometer lange route begint in Diemen-Noord en voert door een prachtig bosgebied vol met meren, bossen en oude boerderijen. Dankzij de mooie landschappen onderweg kunnen joggers hier genieten van de natuur tijdens hun training in Hilversum.

Het Grebbeliniepad

Het Grebbeliniepad is waarschijnlijk de meest uitdagende hardlooproute in Hilversum. De 11 kilometer lange route begint bij Lage Vuursche en loopt langs verschillende historische locaties zoals bunkers, forten, schansen en andere militaire objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap, terwijl je aan je conditie werkt en je grenzen verlegt.

Als je op zoek bent naar goede routes om te hardlopen in Hilversum, dan zijn de Loosdrechtse Plassen Route, de Bussummerheide Route, de Diemerbos Route en het Grebbeliniepad prima opties. Of je nu een beginner of een ervaren jogger bent, er is voor ieder wat wils in Hilversum!