Welke hardware heb ik nodig om bij teams op te nemen?

Welke hardware heb ik nodig om bij teams op te nemen?

20 december 2022 Uit Door Patrick

Als je aan een videoconferentie wilt deelnemen via Microsoft Teams, heb je bepaalde hardware benodigd. Deze hardware varieert afhankelijk van je doel en de apparaten die je al hebt. In dit artikel zullen we kort bespreken wat voor hardware je nodig hebt om met Microsoft Teams deelnemen aan een videoconferentie.

Camera

Wanneer je aan een videoconferentie deelneemt, heb je een camera nodig die compatibel is met Microsoft Teams. Als je een laptop of desktop gebruikt, dan is de ingebouwde camera waarschijnlijk al voldoende. Als dat niet het geval is, dan moet je een webcam of externe camera en die compatibel is met Microsoft Teams.

Microfoon

Naast een camera, heb je ook een microfoon nodig om geluid op te nemen tijdens de videoconferentie. Als je laptop of desktop al over een goede microfoon beschikt, dan hoef je geen extra microfoons te en. Maar als dat niet zo is, dan moet je een externe microfoon en die compatibel is met Microsoft Teams.

Koptelefoon

Hoewel het niet verplicht is om te spreken tijdens een videoconferentie, zijn telefoons wel handig om achtergrondgeluiden te voorkomen en om duidelijk te verstaan wat andere deelnemers zeggen. Er zijn veel draadloze telefoons op de markt die compatibel zijn met Microsoft Teams. Zoek er dus gewoon één uit die bij jou past!

Waar kan ik mijn opnames bekijken en opslaan in teams?

Opnames bekijken en opslaan

Met Microsoft Teams kunnen je al je opnames en opnamessessies opslaan, bewerken en delen. Je kunt de opnames ook bekijken via de Microsoft Teams-app of online in je webbrowser. Als je eenmaal bent aangemeld bij Teams, ga je naar de ‘Videoconferentie’ tab. Hier vind je een overzicht van alle opnamessessies die je hebt gemaakt. Als je op een sessie klikt, zie je alle details, waaronder wie er aanwezig waren en hoe lang de sessie duurde. Als je de opname wilt bekijken, klik dan op ‘Bekijk’. Je kunt ook eenvoudig naar andere delen van de sessie springen met behulp van het tijdsbalkje onderaan het scherm. Als je de opname downloaden of delen met anderen, kun je dat ook doen door te klikken op ‘Delen’ of ‘Download’.

Opnames opslaan

Als je een opname wilt opslaan, ga dan terug naar het overzicht van videoconferenties en selecteer de sessie waarvan je de opname wilt opslaan. Klik vervolgens rechtsboven in het scherm op het icoontje dat lijkt op drie puntjes. Er verschijnt nu een menu waarin je de optie “Opslaan” vindt. Klik daarop om deze sessie direct in Teams te bewaren. Je kunt ook meerdere sessies tegelijkertijd selecteren om ze in één keer te bewaren.

Hoe gebruik ik teams om op te nemen?

Hoe gebruik je teams om op te nemen?

Met Microsoft Teams kunt u eenvoudig opnemen tijdens een videoconferentie. U kunt de opname starten en stoppen wanneer u wilt, en alle audio- en videobestanden worden direct opgeslagen in de cloud, zodat iedereen ze kan bekijken. Om met Microsoft Teams op te nemen, moet u eerst zorgen dat u de juiste hardware hebt. U hebt minimaal een camera, microfoon en telefoon nodig om deel te nemen aan de videoconferentie.

Stappen voor het opnemen met Microsoft Teams

Om met Microsoft Teams op te nemen, volgt u de volgende stappen:
1. Open Microsoft Teams en log in met uw account
2. Klik in het Meetings-venster op ‘Start recording'(Opname starten)
3. Laat al uw conferentiedeelnemers weten dat de opname is gestart
4. Klik als laatste op ‘Stop recording’ (Opname stoppen) wanneer u klaar bent met het maken van de opname
5. Alle bestanden worden automatisch in de cloud opgeslagen voor toekomstig gebruik

Deelnemers toevoegen aan een opname

U kunt ook andere personen toevoegen aan een bestaande opname. Hiervoor moet u eerst zorgen dat allebenodigde personen zijn toegevoegd aan de videoconferentie, voordat u begint met het maken van de opname. Nadat de persoon is toegevoegd aan de videovergadering, klikt u simpelweg op ‘Add people to recording’ (Mensen toevoegene aan opname). Daarna krijgt u een lijst met alle personne die momenteel meedoen aan de vergadering en kunt u makkelijk personene toevoegene aan of verwijderen van de bestaande opname.

hoe kan ik op teams opnemen?

Opnemen met Teams

Met Microsoft Teams kun je gemakkelijk opnemen. Om een opname te maken, moet je eerst naar de ‘Videoconferentie’ tab gaan. Daar kun je ervoor kiezen om een nieuwe opname te starten of om eerder gemaakte opnames bekijken. Als je kiest voor ‘Nieuwe opname starten’, zie je het scherm waarin je de informatie kunt invullen voor de opname die je gaat maken. Je kunt hier bijvoorbeeld aangeven met wie je meekijkt, of er iemand moet aanmelden, en hoe lang de opname duurt. Als je klaar bent met het invullen van alle informatie, druk dan op ‘Start’. De opname begint nu te lopen en alle deelnemers worden door Microsoft Teams ingelogd in de chatroom. Je kunt tijdens de sessie ook verschillende functies gebruiken, zoals het delen van documenten of het beantwoorden van vragen.

Opname stoppen en bewaren

Nadat je de sessie hebt gestopt, verschijnt er een knop met de tekst ‘Bewaar’. Klik hierop om de opname op te slaan en toe te voegen aan je lijst met gemaakte sessies. Je kunt ook besluiten om de sessie niet op te slaan en in plaats daarvan direct naar het overzicht van videoconferenties terug te gaan. Als je ervoor kiest om de sessie niet op te slaan, wordt deze automatisch verwijderd uit Microsoft Teams.

Wat is de beste manier om een goede kwaliteit opname te maken met teams?

Hoe maak je een goede kwaliteit opname met Microsoft Teams?

Als je wilt dat je opname een goede kwaliteit heeft, zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u de juiste hardware hebt om deel te nemen aan de videoconferentie. U hebt minimaal een camera, microfoon en telefoon nodig. Ook is het belangrijk dat u uw bandbreedte optimaliseert om ervoor te zorgen dat de opname vloeiend verloopt. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat alle personne die aanwezig zijn in de vergadering, hun microfoons uitzetten als ze niet aan het praten zijn om achtergrondgeluiden te voorkomen. Ten derde is het belangrijk om de kwaliteit van de video te controleren door de instellingen vanuit Microsoft Teams aan te passen. U kunt hierbij kiezen voor lage of hoge kwaliteit, afhankelijk van uw behoeften en wat het beste past bij de grootte van de vergadering.

Hoe sla je een opname op met Microsoft Teams?

Zodra u met Microsoft Teams begint met opnemen, wordt alle audio- en videobestanden direct opgeslagen in de cloud. De bestanden blijven beschikbaar in de cloud voor toekomstig gebruik. Als je meer dan één persoon toevoegd aan de opname, moet je ervoor zorgen dat iedereen aanwezig is voordat je gaat opnemen. Daarnaast wordt er automatisch een link naar de opname gemaakt die naar alle betrokken partijen kan worden gestuurd. Op die manier kunnen ze gemakkelijk terugkijken naar wat er tijdens de vergadering is besproken en kunnen ze bepaalde onderdelen herhalen of bewerken als dat nodig is.