Wat zijn de voordelen van duderzame wc-papier ten opzichte van normaal papier?

Wat zijn de voordelen van duderzame wc-papier ten opzichte van normaal papier?

28 december 2022 Uit Door Patrick

Duderzame wc-papier biedt een aantal voordelen ten opzichte van normaal papier. Het is milieuvriendelijker, duurzamer en beter voor je huid. Hieronder bespreken we deze voordelen uitgebreider.

Duurzaam materiaal

Duderzame wc-papier is gemaakt van duurzaam materiaal, zoals gerecycleerd maïsstengelpulp of gerecyclede kartonnen verpakkingen. Dit betekent dat het veel minder belastend is voor het milieu dan papier dat wordt gemaakt van gekapte bomen. Daarnaast is duderzame wc-papier veel langer houdbaar dan normaal papier, waardoor je minder vaak nieuw papier hoeft te en.

Geen irritaties

Duderzame wc-papier bevat geen schadelijke chemicaliën of hars, waardoor het veel zachter is voor je huid dan normaal papier. Bovendien worden er geen kleurstoffen toegevoegd, waardoor je geen irritaties krijgt na het gebruik ervan.

Biologisch afbreekbaar

Normaal papier kan vele jaren in de natuur blijven liggen voordat het afbreekbaar is, maar duderzame wc-papier is biologisch afbreekbaar en vergaat vele malen sneller na gebruik. Dit betekent dat je geen schade toebrengt aan de natuur als je dit type papier gebruikt.

Hoe kunnen mensen duurzaam wc-papier gebruiken?

Gebruik minder papier

Het eerste dat mensen kunnen doen om duurzaam wc-papier te gebruiken is om minder papier te gebruiken. Door een kleiner stukje papier te gebruiken, kunnen mensen helpen om de hoeveelheid afval te verminderen. Daarnaast is het ook belangrijk om water te besparen door het papier goed uit te spoelen voordat je opnieuw een nieuw stuk pakt.

Kies voor duurzame opties

Ten tweede kunnen mensen ervoor kiezen om duurzame opties te gebruiken in plaats van normaal papier. Er zijn verschillende merken die onder andere biologisch afbreekbaar, recyclebaar en milieuvriendelijk wc-papier aanbieden. Door hier voor te kiezen, help je mee om het milieu te beschermen.

Hergebruik

Als laatste is hergebruik een goede manier om duurzaam wc-papier te gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, zoals het maken van compost van oud wc-papier of het hergebruiken van dezelfde vellen papier meerdere keren voordat je ze weggooit. Op deze manier kan je helpen om de hoeveelheid afval die in de natuur terechtkomt, aanzienlijk te verminderen.

Waarom is het belangrijk om duurzaam wc-papier te gebruiken?

Voorkom schade aan het milieu

Duurzaam wc-papier is gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycleerd maïsstengelpulp of gerecyclede kartonnen verpakkingen. Hierdoor is het veel minder belastend voor het milieu dan papier gemaakt van gekapte bomen. Door duurzaam wc-papier te gebruiken, voorkom je dus dat er schade wordt toegebracht aan de natuur.

Geen irritaties

Duurzaam wc-papier bevat geen schadelijke chemicaliën of hars, waardoor het veel zachter is voor je huid dan normaal papier. Daarnaast worden er geen kleurstoffen toegevoegd, waardoor er geen irritaties ontstaan na het gebruik.

Langer houdbaar

Duurzaam wc-papier is veel langer houdbaar dan normaal papier, waardoor je minder vaak nieuw papier hoeft te en. Dit zorgt ervoor dat je geld bespaart en ook de productie van papier wordt verminderd wat gunstig is voor het milieu.

Biologisch afbreekbaar

Duurzaam wc-papier is biologisch afbreekbaar en vergaat vele malen sneller na gebruik dan normaal papier. Hierdoor breng je geen schade toe aan de natuur als je dit type papier gebruikt.

Welke alternatieve opties zijn er voor het gebruik van wc-papier?

Herbruikbare vellen

Een andere optie voor het gebruik van wc-papier is het gebruik van herbruikbare vellen. Er zijn verschillende merken die herbruikbare vellen aanbieden, die je herhaaldelijk kunt gebruiken. Door herbruikbare vellen te gebruiken, kun je een hoop papier besparen en help je mee om de milieu-impact ervan te verminderen.

Receptiepapier

Een andere optie is om receptiepapier te gebruiken in plaats van een normaal vel WC-papier. Receptiepapier is gemaakt van stof en is daarom een veel duurzamere optie dan normaal papier. Het is waterbestendig, waardoor het langer meegaat en daardoor minder afval produceert. Bovendien kan het ook worden hergebruikt, waardoor je nog meer papier bespaart.

Washandjes

Tot slot kunnen mensen ook washandjes gebruiken in plaats van wc-papier. Washandjes zijn gemaakt van stof en kunnen herhaaldelijk worden gebruikt voordat ze in de wasmachine moeten worden gedaan. Op deze manier help je om afval te voorkomen en kun je ook geld besparen door minder papier te hoeven en.

Welke merken bieden biologisch afbreekbaar en duurzaam wc-papier aan?

GreenCobra

GreenCobra is een merk dat zich toespitst op duurzaamheid en biologisch afbreekbaar wc-papier. Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment aan producten, waaronder toiletpapier, handdoeken, sponsdoeken en papieren luiers. Al deze producten worden gemaakt van katoenzaadvezels, plantaardige vezels en gerecycled papier. Dit maakt het wc-papier goed biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn al deze producten geurloos, zacht voor je huid en super zacht.

Pure Planet

Pure Planet is een ander merk dat biologisch afbreekbaar wc-papier aanbiedt. Het bedrijf is gericht op milieuvriendelijkheid en zorgt ervoor dat hun producten 100% recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn. Het wc-papier is gemaakt van maïsstengelpulp die natuurlijk verkregen wordt uit maïsvelden in het Midwesten van de Verenigde Staten. Daarnaast bevat hun wc-papier geen parabenen, chemicaliën of kleurstoffen en is daardoor veilig voor je huid.

EcoLogic

EcoLogic is een ander merk dat eenvoudig te gebruiken biologisch afbreekbaar wc-papier aanbiedt. Hun toiletpapier bestaat uit 100% gerecyclede materialen zoals gerecycled karton en oud papier, waardoor het papier zacht is voor je huid en milieubewust. Bovendien bevatten hun producten geen chemicaliën of hars waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid. EcoLogic streeft er naar om zo weinig mogelijk impact te hebben op het milieu door hun te produceren productieprocessen te minimaliseren.