Wat zijn de leukste programmas die op npo 1 tijdens de olympische spelen te zien zullen zijn?

Wat zijn de leukste programmas die op npo 1 tijdens de olympische spelen te zien zullen zijn?

22 december 2022 Uit Door Patrick

De Olympische Spelen staan voor de deur en daarom kun je op NPO1 genieten van een aantal leuke programma’s. Van spannende sportwedstrijden tot interessante achtergrondverhalen, er is een gevarieerd programma te zien. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de leukste programma’s die je tijdens de Olympische Spelen op NPO1 kunt zien.

Groot Nieuws met Jeroen Pauw

Groot Nieuws met Jeroen Pauw is een spraakmakend en interactief nieuwsprogramma dat elke avond wordt uitgezonden. Het programma biedt nieuws en achtergrondinformatie over het laatste nieuws dat speelt in binnen- en buitenland. Ook wordt er stilgestaan bij wat er tijdens de Olympische Spelen gebeurt.

Olympisches: Verhalen van Atleten

Olympisches: Verhalen van Atleten is een serie waarin we meedoen met atleten op hun weg naar de Olympische Spelen in Tokyo. De serie volgt verschillende atleten, waaronder oud-Olympiër Bart Veldkamp, die hun persoonlijke verhalen vertellen over hoe zij hun droom willen waarmaken om naar de Olympische Spelen te gaan.

Het Verhaal van het Olympe Spektakel

Het Verhaal van het Olympe Spektakel volgt twee sporters die dromerig naar Tokio gaan en daar hun verhaal vertellen. In dit programma volgen we twee jonge atleten die als eerste hun persoonlijke verhalen vertellen over hun avonturen naar de Olympische Spel

Welke bekende presentatoren en atleten gaan commentaar geven bij de programma’s van npo 1 tijdens de olympische spelen?

Presentatoren

NPO1 heeft een aantal bekende presentatoren aangetrokken om de Olympische Spelen meer betekenis te geven. Bij het NOS Journaal zullen Matthijs van Nieuwkerk en Twan Huys commentaar geven bij het laatste nieuws over de Olympische Spelen. Daarnaast zijn ook oud-Olympisch atleet Bart Veldkamp en presentator Jeroen Pauw betrokken bij de programma’s.

Atleten

Er zijn tal van bekende atleten die meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo. Veel van deze atleten komen regelmatig in beeld tijdens de programma’s op NPO1. Zo zullen topzwemmer Ranomi Kromowidjojo, turnster Sanne Wevers en judoka Anicka van Emden commentaar geven op hun prestaties tijdens de Spelen. Ook wordt er kritisch gekeken naar andere atleten die meedoen aan de Olympische Spelen, zoals hardloper Dafne Schippers en schaatser Sven Kramer.

VIP’s

Naast bekende presentatoren en atleten, zullen er ook bekende VIP’s te gast zijn in studio’s van NPO1 tijdens de Olympische Spelen. Zo kunnen we naar verwachting genieten van interviews met onder andere prinses Beatrix, prins Willem Alexander en minister-president Mark Rutte.

Welke programma’s zullen er op npo 1 te zien zijn tijdens de olympische spelen?

Groot Nieuws met Jeroen Pauw

Groot Nieuws met Jeroen Pauw is een spraakmakend en interactief nieuwsprogramma dat elke avond op NPO1 wordt uitgezonden. In Groot Nieuws wordt er niet alleen aandacht besteed aan het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, maar ook aan wat er tijdens de Olympische Spelen gebeurt. Jeroen Pauw gaat met verschillende gasten in gesprek over wat er speelt rondom de Olympische Spelen, zoals kansen, verhalen van atleten en de motivatie die nodig is om deel te nemen aan de Spelen.

Olympisch Moment

Olympisch Moment is een programma waarin Nederlandse sporters centraal staan. In dit programma krijgen kijkers een kijkje in het leven van verschillende topsporters, waaronder paralympiërs, Olympicisches: Verhalen van Atleten en professionals. Je krijgt echt het gevoel dat je meer te weten komt over hun persoonlijke verhalen en de mooie momenten die ze meemaken op hun weg naar de Olympische Spelen.

Het Nationale Sportteam

Het Nationale Sportteam is een programma dat het verhaal vertelt van het Nederlandse sportteam dat richting Tokyo gaat om deel te nemen aan de Olympische Spelen. In dit programma wordt er stilgestaan bij alle voorbereidingen die nodig zijn voor een succesvolle Olympische Spelervaring, zoals training, mentale coaching, voeding en sportpsychologie. In dit programma krijgen we meer inzicht in het leven van echte atleten die hun droom proberen waar te maken door naar Tokyo te gaan.