Wat zijn de gemiddelde temperaturen tijdens het jaar in praag?

Wat zijn de gemiddelde temperaturen tijdens het jaar in praag?

18 december 2022 Uit Door Patrick

Praag is een stad die bekend staat om zijn mooie buitenlucht. Maar wat zijn de gemiddelde temperaturen in Praag gedurende het hele jaar?

Temperaturen in de Lente

In de lente, van maart tot en met mei, varieert de gemiddelde temperatuur tussen 4 en 15 graden Celsius. Het kwik loopt het hoogst op in mei, wanneer de gemiddelde temperatuur 15 graden Celsius bereikt. De luchtvochtigheid is het hoogst in april met gemiddeld 66%.

Temperaturen in de Zomer

In de zomer, van juni tot en met augustus, is de gemiddelde temperatuur tussen 17 en 23 graden Celsius. De warmste maand is juli, wanneer het kwik gemiddeld 22 graden Celsius bereikt. Tegelijkertijd is juli ook de meest vochtige maand, met een gemiddelde luchtvochtigheid van 70 procent.

Temperaturen in de Herfst

In de herfst, van september tot en met november, daalt het kwik terug naar een gemiddelde temperatuur tussen 4 en 14 graden Celsius. De luchtvochtigheid is nog steeds relatief hoog met een gemiddelde van 67%.

Temperaturen in de Winter

Tijdens de wintermaanden daalt het kwik verder naar een gemiddelde temperatuur tussen -2 en 6 graden Celsius. De luchtvochtigheid blijft relatief constant met een gemiddelde van 63%. Het koudste maand is februari wanneer het kwik meestal rond -2 graden Celsius ligt.

Wat voor weersomstandigheden verwachten ze voor morgen in praag?

Weersvoorspelling Praag

Morgen verwachten we in Praag een mix van wolken en zon. De dag begint met veel bewolking die later in de ochtend plaatsmaakt voor zonnige periodes. De temperatuur zal waarschijnlijk tussen de 8 en 10 graden Celsius liggen. Er is een kleine kans op regen voorspeld, maar als het regent, is het meestal niet intens. De luchtvochtigheid zal rond de 70 procent liggen met een matige windkracht van ongeveer 6 km/uur.

Avondweer

In de avond wordt het weer wat kouder en is er meer bewolking voorspeld. De temperatuur daalt naar ongeveer 5 graden Celsius en er is een kleine kans op een bui. De luchtvochtigheid blijft ongeveer 70 procent en er is weinig wind voorspeld met een gemiddelde windsnelheid van 5 km/uur.

Nachtweer

In de nacht verwachten we meestal heldere hemel met af en toe wat wolken. De temperatuur daalt naar ongeveer 2 graden Celsius, waardoor het flink kan afkoelen. De luchtvochtigheid blijft rond de 70 procent, maar er is amper wind voorspeld met een gemiddelde windsnelheid van 3 km/uur.

Heeft de lente en de zomer invloed op het klimaat van praag?

De lente en de zomer hebben zeker invloed op het klimaat van Praag. Tijdens deze seizoenen worden gemiddelde temperaturen hoger en neemt ook de luchtvochtigheid toe. In de lente stijgt het kwik van 4 tot 15 graden Celsius, met mei als warmste maand. In de zomer daalt het gemiddelde tussen 17 en 23 graden Celsius, met juli als warmste maand. De luchtvochtigheid is in juli het hoogst met een gemiddelde van 70%. In tegenstelling daalt in de herfst en winter het kwik terug naar een gemiddelde temperatuur tussen 4 en 14 graden Celsius voor herfst, respectievelijk -2 en 6 graden Celsius voor winter. Ook de luchtvochtigheid daalt dan naar gemiddeld 67% en 63%.

Het is duidelijk dat de temperaturen in Praag sterk fluctueren tussen winter en zomer, wat variërend van min 2 tot max 23 graden Celsius. Ook is er een duidelijke toename in luchtvochtigheid te verwachten bij hete temperaturen. Deze beide factoren beïnvloeden dan ook sterk het klimaat van Praag.

Hoe warm is het vandaag in praag?

Hoe warm is het vandaag in Praag?

Vandaag is het in Praag ongeveer 16 graden Celsius, met een luchtvochtigheid van ongeveer 65 procent. Er is een matige windvoorspelling met windsnelheden van ongeveer 7 km/uur. De zon zal waarschijnlijk schijnen en er is weinig bewolking voorspeld. Er is ook weinig kans op regen, maar als er toch regent, zal het meestal niet intens zijn.

Middagweer

In de middag wordt het meestal nog een graadje warmer dan ’s ochtends. De temperatuur stijgt naar ongeveer 17 graden Celsius en de luchtvochtigheid blijft rond de 65 procent. De zon zal naar verwachting schijnen met een matige windsnelheid van 6 km/uur en weinig bewolking. Er is geen regen voorspeld.

Avondweer

Als de avond valt, zakken de temperaturen naar ongeveer 14 graden Celsius, met een luchtvochtigheid van rond de 65 procent. De windkracht neemt af naar zo’n 4 km/uur en er is slechts een klein beetje bewolking voorspeld. Ook is er geen kans op regen in de avonduren.

Worden er extreme weersomstandigheden zoals sneeuw of hittes verwacht in praag?

Hoewel Praag ervoor bekend staat gematigde temperaturen te hebben, kunnen er af en toe extreme weersomstandigheden voorkomen. In de winter wordt een gemiddelde temperatuur van -2 tot 6 graden Celsius verwacht, maar af en toe kan het ook veel kouder worden. Sneeuwval is niet ongebruikelijk in Praag en het kan zelfs soms meerdere dagen achter elkaar sneeuwen. Ook de zomermaanden kunnen extreme temperaturen met zich meebrengen. Temperaturen boven de 23 graden Celsius zijn niet ongewoon en er kunnen periodes van droogte optreden. Er is ook een kans dat er hittegolven plaatsvinden, waarbij de temperaturen gedurende meerdere dagen boven de 30 graden Celsius blijven. Hoewel extreme weersomstandigheden in Praag niet vaak voorkomen, moet je je voorbereiden op verschillende seizoenen met verschillende temperaturen.

Wat is het weer vandaag in praag?

Wat is het weer vandaag in Praag?

Vandaag zal Praag getrakteerd worden op een zonnige dag met temperaturen van ongeveer 16 graden Celsius. Er is weinig bewolking voorspeld en de luchtvochtigheid blijft rond de 65 procent. Er staat een matige wind van ongeveer 7 km/uur, waardoor het een aangename dag is om buiten te zijn. Kans op regen is erg klein, maar als het regent, zal het meestal niet intens zijn.

Middagweer in Praag

Tijdens de middaguren zal de temperatuur stijgen tot ongeveer 17 graden Celsius terwijl de luchtvochtigheid nog steeds stabiel blijft rond de 65 procent. De windkracht neemt wat af naar 6 km/uur en er is weinig bewolking voorspeld. De zon schijnt vrijwel gegarandeerd, waardoor je terecht kunt voor een aangenaam middaguur in Praag.

Avondweer in Praag

’s Avonds daalt de temperatuur naar ongeveer 14 graden Celsius terwijl de luchtvochtigheid onveranderd blijft. De windkracht neemt af naar zo’n 4 km/uur en er is slechts een klein beetje bewolking voorspeld. Ook is er geen kans op regen, dus geniet van een avond rondom Praag zonder paraplu of jas!